ISTQB Mock Test

istqb mock test

TOP 60 ISTQB  Tests Question , ISTQB Online Tests Questions for practice with answers, Mock Online Tests for ISTQB competitive Exams. Must read Questions.

ISTQB Mock Test Questions with Answers

1) Which of the following lead to inability to translate user needs into technical requirements?
a. Miscommunication
b. Limited testing
c. Users inability to specify requirements in sufficient details
d. Failure to scan output documents

ISTQB Mock Test Answer

Ans : C 

2) Which of the following statement about different risks type is correct?
a. It is not difficult to create test scenarios for high-level risks.
b. Tactical risks are subsets at a higher level of the strategic risks.
c. Strategic risks are the high – level business risks faced by the software system.

Ans : C

3) Bottom-up integration testing has as its major advantage(s) so that _______________.
a. regression testing is not required
b. no stubs need to be written
c. no drivers need to be written
d. major decision points are tested early

Ans : B

4) Which of the following Software Factors correctly reflects-? “Response time in an online system is within the time span tolerance. Application workload can be completed in accordance with the application schedule. Changes to the system can be incorporated within the agreed upon schedule.”
a. Service Levels
b. Authorization
c. Continuity of Process
d. Audit Trail
e. File Integrity

Ans : A

5) Regression test level best suited for which type of transaction?
a. Multiple transaction multiple terminal
b. Single transaction single terminal
c. Single transaction multiple terminal
d. Multiple transaction single terminal

Ans : A

6) How do you track requirements in test case?
a. Requirements Document
b. None of the listed options
c. Traceability Matrix
d. Test Plan

Ans : C

7) Which of the following is not a perspective of quality?
a. Product – based
b. Transcendent
c. User – Based
d. Translucent

Ans : D

8) All are the risk associated with software development EXCEPT:
a. Repetition of errors
b. concentration of data
c. Inability to control technology
d. Skill of resources

ISTQB Mock Test Answer

Ans : D

9) Test tool to conduct a recovery test to determine that it can be performed within required time frame is called _____________.
a. Recovery testing
b. Tracing
c. Disaster test
d. Confirmation or Examination

Ans : A

10) Following lead to cascading of errors EXCEPT:
a. Inadequate testing
b. Change of scope
c. Miscommunication
d. Limited testing

Ans : B

11) The primary goal of defect management is __________________.
a. to prevent defects
b. to minimize the impact of defects
c. to find defect as quickly as possible
d. All of the listed options

Ans : D

12) Testing that attempts to find the level of processing at which, system can no longer function effectively is called _______________.
a. Spike testing
b. Performance testing
c. Load testing
d. Stress testing

ISTQB Mock Test Answer

Ans : D

13) In designing a test strategy, _________ becomes the objective of testing.
a. to present a test process that can reduce cost and time
b. to reduce the risk in the system
c. to identify the phase of System Development Life Cycle in which testing will occur

Ans : B

14) Priority of defects should be given to one that causes data corruption, system crash and security violations. State True or False. False

Ans : FALSE

15) To develop a software test matrix, follow these steps EXCEPT:
a. Define tests as required
b. Definite test plan
c. Define verification tests
d. Prepare the software test matrix

Ans : B

16) Which among the following is NOT a characteristic of good test case?
a. A good test case should be repeatable but not traceable to the requirements
b. It should be repeatable
c. It is not traceable to the requirements
d. Clear to execute

Ans : C

17) When should you stop testing?
a. When you run out of time
b. When all test cases are done
c. When quality goals established in the beginning of the projects are met
d. None of the listed options

Ans : C

18) Synchronization is not one of the considerations to incorporate into script execution. State True or False.

Ans : FALSE

19) Cost of conformance includes ______________.
a. Studies
b. Survey
c. Training Survey etc, Studies and Survey
d. Rework

Ans : 

20) Which among the following are major concerns testers have on entering the test execution?
a. All of the listed options
b. Software not in a testable mode
c. Significant problems will not be uncovered during testing
d. Inadequate time or resources

Ans : A

21) Which among the following does NOT form the part of acquisition activities for informal procurement?
a. Score candidates
b. Acquisition plan
c. RFP generation(only for formal procurement) applying selection criteria(informal)
d. Select tool

Ans : C

22) Defect is anything that causes customer dissatisfaction and this view is called __________.
a. usability
b. fit for use
c. ease of use

ISTQB Mock Test Answer 

Ans : B

23) Fixing defect involves _________________.
a. removing defects from system
b. correcting and verifying one or more deliverables
c. All of the listed options
d. reviewing test data, checklist

Ans : C

24) The largest cost of quality is from production failure. State True or False. True

Ans : TRUE

25) Which of the following testing demonstrates key functional capabilities by testing a string of units that accomplish a specific function in the application?
a. Thread testing
b. Black box testing
c. Unit testing
d. Integration testing

Ans : TRUE

26) Following are the key concepts of the process engineering program EXCEPT:
a. Program is driven by management policies
b. Process is driven by testing projects
c. Management provides an organizational structure for the workers to develop their own standards and procedures
d. Absolute compliance to standard and procedures is required

ISTQB Mock Test Answer

Ans : B

27) CBOK is prepared and presented by ________________.
a. ISO
b. QAI
c. IEEE
d. ANSI

Ans : B

28) Following are the guidelines adhered to tool usage to be more effective and efficient EXCEPT:
a. Testers should not be permitted to use tools for which they have not received formal training
b. Tester should work together to build open source testing tools
c. The use of test tools should be incorporated into test processes so that the use of tools is mandatory, not optional
d. Testers should have access to an individual in their organization, or the organization that developed the tool

Ans : B

29) Without preparation of a test plan, at an earlier testing phase, tests may be _______________.
a. economical
b. effective
c. None of the listed options
d. uneconomical and ineffective

Ans : D

30) Developing scripts to test when there are two or more users accessing the same file at the same time is ___________________.
a. Regression scripting
b. Integration scripting
c. Stress/performance scripting
d. Pseudo concurrency scripting

Ans : D

31) The magnitude of a risk can be determined by any of the following means EXCEPT:
a. consensus
b. hit and trial
c. intuition
d. risk formula

Ans : B

32) _____________________ is used to record data as it is gathered.
a. Check sheet
b. All of the listed options
c. Certification
d. Checkpoint

Ans : A

33) Steps involved in defect discovery are ________, _________ and __________.
a. Acknowledge, Find, Report
b. Find, Acknowledge, Report
c. Find, Report, Acknowledge

Ans : C

34) These document test prerequisites. This may include skill level of test resources, budget, and state of the application, tools available and or entrance or exit criteria. Which one of the following is this document?
a. Assumptions
b. Test design
c. Test data management
d. Communication approach

Ans : A

35) Which of the following is a correct definition of threat?
a. Threat is something capable of exploiting vulnerability in the security of a computer system or application. Threat includes both hazards and events that can trigger flaws.
b. Threat an analysis of an organization’s information resources, its existing controls, and its remaining organization and computer system vulnerabilities. It combines the loss potential for each resource or combination of resources with an estimated rate of occurrence to establish a potential level of damage in dollars or other assets.
c. Threat is a design, implementation, or operations flaw that may be exploited by a threat; the flaw causes the computer system or application to operate in a fashion different from its published specifications and to result in destruction or misuse of equipment or data.
d. Threat is the potential loss to an organization, as for example, the risk resulting from the misuse of its computer. This may involve unauthorized disclosure, unauthorized modification, and/or loss of information resources, as well as the authorized but incorrect use of a computer. Risk can be measured by performing risk analysis.

ISTQB Mock Test Answer

Ans : A

36) To log ‘incidents’ which of the following is used?
a. Test log
b. User Report
c. Defect tracking system
d. Test script

Ans : 

37) Which one of the following is the correct definition for Policy?
a. Managerial desires and intents concerning either process (intended objectives) or products (desired attributes)
b. The measure used to evaluate products and identify nonconformance. The basis upon which adherence to policies is measured
c. The step-by-step method that ensures that standards are met
d. Policies provide direction, standards are the rules or measures

Ans : C

38) Test efficiency is always directly proportional to ______________.
a. Functional Coverage
b. Product Delivery
c. Product Cost
d. Product Reliability

Ans : 

39) _________________ is a process that follows the flow of computer logic at execution time.
a. Test scripts
b. Test data
c. None of the listed options (tracing)
d. Test tools

Ans : A

40) A change has been done to the design of an application. Which of the following is required after this change is implemented?
a. Subsystem retesting
b. All of the listed options
c. Design re-verification
d. None of the listed options
e. Unit retesting

Ans : D

41) “Post Mortems Review” is In Process Review, True or False

Ans : C

42) Complexity can be measured by the following EXCEPT:
a. Business Complexity
b. Documentation complexity
c. Logic complexity
d. Size of module / unit

Ans : B

43) Which among the following is the best way to identify critical risks?
a. Identify type of defects most likely to occur and to identify defects that have greatest impact on system
b. Identify type of defects most likely to occur and identify flaws in process
c. Identify defects that have greatest impact on system
d. All of the listed options

ISTQB Mock Test Answer

Ans : D

44) During software acceptance, the testing technique that is relied upon for more accurate results (than any other testing techniques listed below) is ___________.
a. Incremental
b. Thread
c. Black Box
d. White Box

Ans : C

45) Which among the following does NOT form the part of acquisition activities for formal procurement?
a. RFP Generations
b. Solicitation of Proposals
c. User review of candidates
d. Source Selection

Ans : C

46) Which among process of analyzing and correcting syntactic, logic, and other errors identified during testing?
a. Desk Checking
b. Dynamic Analysis
c. Error guessing
d. Debugging

Ans : D

47) Following are examples of satisfaction metrics EXCEPT:
a. Ease of use
b. Customer subjective assessment
c. Acceptance criteria met
d. Customer satisfaction

Ans : D

48) The following tasks are provided to help understand what is necessary to develop a good test plan EXCEPT:
a. Analyze the test plan
b. Write the test plan
c. Build the test plan
d. Understand the characteristics of the software being developed

ISTQB Mock Test Answer

Ans : A

49) Joe is performing a test to see that it complies with the user requirement that a certain field be populated by using a dropdown box containing a list of values.
From the above what kind of testing is Joe performing?
a. White-box testing
b. Black-box testing
c. Alpha testing
d. Regression testing

Ans : B

50) Due to a change in design, the requirements for an already coded critical software component got modified in its entirety. The developer had to modify the code based on the new requirements. Testing team is to choose the appropriate type of regression test to minimize the impact to the project schedule. Which type of regression test would you choose?
a. System Testing
b. Regional Regression Test
c. Full Regression Test
d. Unit Regression Test

Ans : C

51) The Table of Contents of a test plan might contain the following EXCEPT:
a. Test Matrix
b. Assumptions
c. Test Scope
d. Test Objective

52) When evaluating the paybacks received from various test techniques, _____ testing produces a higher defect yield than other techniques when planned and executed correctly.
a. Black Box
b. Incremental
c. Thread
d. White Box

Ans : A

53) Which of the following is not one of Deming’s 14 points for management?
a. Create constancy of purpose
b. Eliminate slogans, exhortations, and targets for the work force
c. Mobility of management
d. Adopt a new philosophy

Ans : D

54) Given the following costs: User documentation – $ 1000 Rework – $ 1500 Design – $ 400 Review of User Documents – $ 800, Code review – $ 1200, The cost of Quality is ______________.
a. $2,400
b. $5,000
c. $3,500
d. $4,000

Ans : C

55) Which among the following are the techniques to prevent defects?
a. Quality Assurance, Quality Control, defensive design and code and finally Methodology and Standards
b. Quality Assurance, Training and Education, Quality Control and Methodology & Standards
c. Quality Assurance, Training and Education, defensive design and code and finally Methodology and Standards
d. Training and Education and Methodology and Standards

ISTQB Mock Test Answer

Ans : C

56) Risk involves everything EXCEPT:
a. test planning
b. unauthorized disclosure
c. incorrect use of computer
d. loss of information

Ans : A

57) Regression analysis is used for the following EXCEPT:
a. Projecting performance based on multiple variables
b. Cause and effect relationship of two variables
c. Probing to determine the cause of some unfavorable event
d. Find the regression candidates

ISTQB Mock Test Answer

Ans : D

58) Which among the following is a suggested prioritization method to follow?
a. Major, Minor, High
b. Critical, Major, Minor
c. Critical, Major, Minor, High
d. Critical, Major, Low

Ans : B

59) The functional testing that verifies the procedures to balance file function properly is called ______________.
a. Compatibility testing
b. Compliance testing
c. File Integrity
d. Integration testing

Ans : B

60) Which among the following are major concerns testers have on entering the test execution?
a. All of the listed options
b. Software not in a testable mode
c. Significant problems will not be uncovered during testing
d. Inadequate time or resources

ISTQB Mock Test Answer

Ans : A

Did we left something?

Comment down below and share your knowledge with others too , Thanks.

Or Please give your valuable feedback to us...

Feedback

Author: Saad Mansuri

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *