Manual Testing MCQ

manual testing interview questions

24 Top Manual Testing Multiple Choice Questions and Answers | Multiple Choice Questions and Answers for beginners experienced | Multiple Choice

1)What is the function to check day of a week in Manual Testing?

a)weeknum

b)weekday

c)workday

d)networkdays

Ans : B

2) QC defects tab defines Defect Management  Process(T/F) in Manual Testing?

Ans: TRUE

3)Which among these contribute to  COQ(Cost of Quality) Rework Task?

a)Production

b)Failure

c)Prevention

d)Appraisal

Ans : C

4)Which tool is used for Model Based Testing?

a)Adpart

b)Requisite Pro

c)None

Ans : A

5)Device testing comprises which of the following(Checkbox)

a)User Interface

b)User Acceptance

c)Performance and Stress

d)Functional

Ans : A, B, C

6)Raw requirements from stakeholders is used for which

a)Verification

b)Validation

c)Both

d)None

Ans : A

7)Which of these can’t be shared in Manual Testing?

a)Plan

b)Library

c)Defects

d)Test

Ans : A

8)Prerequisites are designed in which stage

a)before initial setup

b)after initial setup

c)during test execution

d)after test execution

Ans : A

9)Defect management involves(checkbox)

a)analyze

b)test

c)defect logging

d)coding

e)designing

Ans : A,C

10)Defect triage meeting is for categorizing defects(T/F)?

Ans : TRUE

11)Which kind of projects are ported from ESA to C2.0?

a)External

b)Administrative(general)

c)Proposal

d)Bench

Ans : B

12)Browser S/W Testing is NOT compatible on which browsers?

a)IE

b)AOL

c)Netscape

d)Opera

Ans : B

13)Test execution can be applied to?

a)Manual and AutomationTesting

b)System and Unit Testing

c)Function Requirement and Non Function Requirement Testing

Ans : A

14)OATS is used for pair wise testing of all possible combinations (T/F)?

Ans : TRUE

15)Path analysis is used for converting activity diagram to test cases (T/F)?

Ans : TRUE

16)Effort in C2.0 can be reflected in ESA (T/F)?

Ans : TRUE

17) A new test case is added in QC using

a)Add new test case

b)Add new test set

c)New test case

d)New test set

e)All

Ans : C

 

18) In Manual Testing Actual metrics can be enabled in

a)24 hrs

b)36 hrs

c)48 hrs

d)None

Ans : A

19) Unit testing forms(checkbox)

a)JUnit

b)Jtesting

c)TestNG

d)None

Ans : A

20)Pareto analysis uses FishBone diagram(T/F)?

Ans : TRUE

 

21)Defect management is done by whome

a)Analysts

b)Testers

c)Managers

d)Developers

Ans :C

22)Types of functional testing?(checkbox)

a)Smoke

b)Regression

c)Performance

d)Stress

Ans : A,B

 

23)We can integrate Outlook with c2.0(T/F)?

Ans : FALSE

 

24) Which of the following is a logical grouping of test cases in QC in Manual Testing?

a)Test plan

b)Test case

c)Test lab

d)Test set

Ans : D

Did we left something?

Comment down below and share your knowledge with others too , Thanks.

Or Please give your valuable feedback to us...

Feedback

Author: Saad Mansuri

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *