Top 120 ISTQB Dumps 2019

ISTQB dumps

ISTQB Exam MOCK Questions with Answers | ISTQB Dumbs 2019 | Foundation and advance level ISTQB  Top 120 ISTQB dumps 2019 |

Top 120 ISTQB Dumps 2019

SET A

1. Deciding How much testing is enough should take into account :-
i. Level of Risk including Technical and Business product and project risk
ii. Project constraints such as time and budget
iii. Size of Testing Team
iv. Size of the Development Team
a) i,ii,iii are true and iv is false
b) i,,iv are true and ii is false
c) i,ii are true and iii,iv are false
d) ii,iii,iv are true and i is false

ISTQB  Ans : C 

2. Test planning has which of the following major tasks?
i. Determining the scope and risks, and identifying the objectives of testing.
ii. Determining the test approach (techniques,test items, coverage, identifying and interfacing the teams
involved in testing , testware)
iii. Reviewing the Test Basis (such as requirements,architecture,design,interface)
iv. Determining the exit criteria.
a) i,ii,iv are true and iii is false
b) i,,iv are true and ii is false
c) i,ii are true and iii,iv are false
d) ii,iii,iv are true and i is false

ISTQB   Ans : A

3. Evaluating testability of the requirements and system are a part of which phase:-
a) Test Analysis and Design
b) Test Planning and control
c) Test Implementation and execution
d) Evaluating exit criteria and reporting

ISTQB   Ans : A

4. One of the fields on a form contains a text box which accepts alphabets in lower or upper case. Identify the invalid Equivalence class value.
a. CLASS
b. cLASS
c. CLass
d. CLa01ss

Ans : D

5. In a system designed to work out the tax to be paid:
An employee has £4000 of salary tax free. The next £1500 is taxed at 10% The next £28000 is
taxed at 22% Any further amount is taxed at 40% Which of these groups of numbers would fall
into the same equivalence class?
a) £4800; £14000; £28000
b) £5200; £5500; £28000
c) £28001; £32000; £35000
d) £5800; £28000; £32000

ISTQB   Ans : D

6. Which of the following has highest level of independence in which test cases are :
a) Designed by persons who write the software under test
b) Designed by a person from a different section
c) Designed by a person from a different organization
d) Designed by another person

Ans : C

7. We use the output of the requirement analysis, the requirement specification as the input for writing 
a) User Acceptance Test Cases
b) Integration Level Test Cases
c) Unit Level Test Cases
d) Program specifications

Ans : A

8. Validation involves which of the following
i. Helps to check the Quality of the Built Product
ii. Helps to check that we have built the right product.
iii. Helps in developing the product
iv. Monitoring tool wastage and obsoleteness.
a) Options i,ii,iii,iv are true.
b) ii is true and i,iii,iv are false
c) i,ii,iii are true and iv is false
d) iii is true and i,ii,iv are false.

Ans : B

9. Which of the following uses Impact Analysis most?
a) Component testing
b) Non-functional system testing
c) User acceptance testing
d) Maintenance testing

Ans : D

10. What is the expected result for each of the following test cases?
A. Citibank card member, holding a Silver room
B. Non Citibank-member, holding a Platinum room
a) A – Don’t offer any upgrade, B – Don’t offer any upgrade.
b) A – Don’t offer any upgrade, B – Offer upgrade to Gold.
c) A – Offer upgrade to Silver, B – Offer upgrade to Silver.
d) A – Offer upgrade to Gold, B – Don’t offer any upgrade.

Ans : D

11. Repeated Testing of an already tested program, after modification, to discover any defects
introduced or uncovered as a result of the changes in the software being tested or in another
related or unrelated software component:
a) Re Testing .
b) Confirmation Testing
c) Regression Testing
d) Negative Testing

Ans : C

12. Impact Analysis helps to decide :-

a) How much regression testing should be done.
b) Exit Criteria
c) How many more test cases need to written.
d) Different Tools to perform Regression Testing
Download more sample papers at – istqbExamCertification.com
Download more sample papers at – istqbExamCertification.com

Ans : A

13. Functional system testing is:
a) testing that the system functions with other systems
b) testing that the components that comprise the system function together
c) testing the end to end functionality of the system as a whole
d) testing the system performs functions within specified response times

Ans : C

14. Consider the above state transition diagram of a switch. Which of the following represents an invalid state transition?
a) OFF to ON
b) ON to OFF
c) FAULT to ON

Ans : C

15. Peer Reviews are also called as :-

a) Inspection
b) Walkthrough
c) Technical Review
d) Formal Review

Ans : C

16. Consider the following statements:

i. 100% statement coverage guarantees 100% branch coverage.
ii. 100% branch coverage guarantees 100% statement coverage.
iii. 100% branch coverage guarantees 100% decision coverage.
iv. 100% decision coverage guarantees 100% branch coverage.
v. 100% statement coverage guarantees 100% decision coverage.
a) ii is True; i, iii, iv & v are False
b) i & v are True; ii, iii & iv are False
c) ii & iii are True; i, iv & v are False
d) ii, iii & iv are True; i & v are False

Ans : D

17. The Kick Off phase of a formal review includes the following :-
a) Explaining the objective
b) Fixing defects found typically done by author
c) Follow up
d) Individual Meeting preparations

ISTQB Dumbs  Ans : A

18. Match every stage of the software Development Life cycle with the Testing Life cycle:

i. Hi-level design a Unit tests
ii. Code b Acceptance tests
iii. Low-level design c System tests
iv. Business requirements d Integration tests
a) i-d , ii-a , iii-c , iv-b
b) i-c , ii-d , iii-a , iv-b
c) i-b , ii-a , iii-d , iv-c
d) i-c , ii-a , iii-d , iv-b

Ans : D

19. Which of the following is not phase of the Fundamental Test Process?

a) Test Planning and
Download more sample papers at – istqbExamCertification.com
Download more sample papers at – istqbExamCertification.com
Control
b) Test implementation and Execution
c) Requirement Analysis
d) Evaluating Exit criteria and reporting

Ans : C

20. Which of the following techniques is NOT a black box technique?
a) State transition testing
b) LCSAJ (Linear Code Sequence and Jump)
c) syntax testing
d) boundary value analysis

Ans : B

21. Success Factors for a review include :

i. Each Review does not have a predefined objective
ii. Defects found are welcomed and expressed objectively
iii. Management supports a good review process.
iv. There is an emphasis on learning and process improvement.
a) ii,iii,iv are correct and i is incorrect
b) iii , i , iv is correct and ii is incorrect
c) i , iii , iv , ii is in correct
d) ii is correct

Ans : A

22. Defects discovered by static analysis tools include :

i. Variables that are never used.
ii. Security vulnerabilities.
iii. Programming Standard Violations
iv. Uncalled functions and procedures
a) i , ii,iii,iv is correct
b) iii ,is correct I,ii,iv are incorrect.
c) i ,ii, iii and iv are incorrect
d) iv, ii is correct

Ans : A

23. Test Conditions are derived from :-

a) Specifications
b) Test Cases
c) Test Data
d) Test Design

Ans : A

24. Which of the following is true about White and Black Box Testing Technique:-

a) Equivalance partitioning, Decision Table and Control flow are White box Testing Techniques.
b) Equivalence partitioning , Boundary Value Analysis , Data Flow are Black Box Testing Techniques.
c) Equivalence partitioning , State Transition , Use Case Testing are black box Testing Techniques.
d) Equivalence Partioning , State Transition , Use Case Testing and Decision Table are White Box Testing
Techniques.

Ans : C

25. Regression testing should be performed:

i. every week
ii. after the software has changed
iii. as often as possible
iv. when the environment has changed
v. when the project manager says
a) i & ii are true, iii, iv & v are false
b) ii, iii & iv are true, i & v are false
c) ii & iv are true, i, iii & v are false
Download more sample papers at – istqbExamCertification.com
Download more sample papers at – istqbExamCertification.com
d) ii is true, i, iii, iv & v are false

Ans : C

26. Benefits of Independent Testing

a) Independent testers are much more qualified than Developers
b) Independent testers see other and different defects and are unbiased.
c) Independent Testers cannot identify defects.
d) Independent Testers can test better than developers

Ans : B

27. Minimum Tests Required for Statement Coverage and Branch Coverage :-

Read P
Read Q
If p+q > 100 then
Print “Large”
End if
If p > 50 then
Print “pLarge”
End if
a) Statement coverage is 2, Branch Coverage is 2
b) Statement coverage is 3 and branch coverage is 2
c) Statement coverage is 1 and branch coverage is 2
d) Statement Coverage is 4 and Branch coverage is 2

ISTQB   Ans : C

28. Minimum Test Required for Statement Coverage

Disc = 0
Order-qty = 0
Read Order-qty
If Order-qty >=20 then
Disc = 0.05
If Order-qty >=100 then
Disc =0.1
End if
End if
a) Statement coverage is 4
b) Statement coverage is 1
c) Statement coverage is 3
d) Statement Coverage is 2

Ans : B

29. The structure of an incident report is covered in the Standard for Software Test
Documentation IEEE 829 and is called as : –
a) Anomaly Report
b) Defect Report
c) Test Defect Report
d) Test Incident Report

Ans : D

30. Which of the following is the task of a Test Lead / Leader.
i. Interaction with the Test Tool Vendor to identify best ways to leverage test tool on the project.
ii. Write Test Summary Reports based on the information gathered during testing
iii. Decide what should be automated , to what degree and how.
iv. Create the Test Specifications
a) i, ii, iii is true and iv is false
b) ii,iii,iv is true and i is false
c) i is true and ii,iii,iv are false
d) iii and iv is correct and i and ii are incorrect

Ans : A

31. Features of White Box Testing Technique :-

i. We use explicit knowledge of the internal workings of the item being tested to select the test data.
ii. Uses specific knowledge of programming code to examine outputs and assumes that the tester knows the
path of logic in a unit or a program.
iii. Checking for the performance of the application
iv. Also checks for functionality.
a) i, ii are true and iii and iv are false
b) iii is true and i,ii, iv are false
c) ii ,iii is true and i,iv is false
d) iii and iv are true and i,ii are false

Ans : A

32. Which of the following is a part of Test Closure Activities?

i. Checking which planned deliverable have been delivered
ii. Defect report analysis.
iii. Finalizing and archiving test ware.
iv. Analyzing lessons.
a) i , ii , iv are true and iii is false
b) i , ii , iii are true and iv is false
c) i , iii , iv are true and ii is false
d) All of above are true

Ans : C

33. Which of the following will be the best definition for Testing :-

a) The goal / purpose of testing is
to demonstrate that the program works.
b) The purpose of testing is to demonstrate that the program is defect free.
c) The purpose of testing is to demonstrate that the program does what it is supposed to do.
d) Testing is executing Software for the purpose of finding defects.

Ans : D

34. Which of the following is not a type of incremental testing approach?

a) Top down
b) Big-bang
c) Bottom up
d) Functional incrementation.

Ans : B

35. Drivers are also known as:
i. Spade
ii. Test harness
iii. Scaffoldinga) i , ii are true and iii is false
b) i , iii are true and ii is false
c) ii , iii are true and i is false
d) All of the above are true

Ans : C

36. Exit Criteria may consist of :-

i. Thoroughness measures , such as coverage of code, functionality or risk
ii. Estimates of Defect density or reliability measures.
iii. Residual risk such as defects not fixed or lack of test coverage in certain areas
iv. Verifying the Test Environment.
a) iv is correct and i,ii,iii are incorrect.
b) i,ii,iii is correct and iv is incorrect
c) ii is correct and i,ii,iii are incorrect
d) iii and iv are correct and i,ii are incorrect

Ans : B

37. Which of the following helps in monitoring the Test Progress:-

i. Percentage of Test Case Execution
ii. Percentage of work done in test environment preparation.
iii. Defect Information e.g. defect density, defects found and fixed
iv. The size of the testing Team and skills of the engineers
a) iv is correct and i,ii,iii are incorrect
b) i,ii,iii are correct and iv is incorrect
c) i,ii are correct and iii,iv are incorrect
d) i,iv are correct and ii , iii are incorrect

Ans : B

38. The selection of a test approach should consider the context :-

i. Risk of Failure of the Project,
hazards to the product and risks of product failure to humans
ii. Skills and experience of the people in the proposed technique, tools and methods
iii. The objective of the testing endeavor and the mission of the testing team.
iv. The size of the testing Team
a) i,ii,iii,iv are true
b) i,ii,iii are true and iv is false.
c) ii,iii,iv are true and i is false.
d) i,iv are true and ii, iii are false.

Ans : B

39. In case of Large Systems 

a) Only few tests should be run
b) Testing should be on the basis of Risk
c) Only Good Test Cases should be executed.
d) Test Cases written by good test engineers should be executed.

Ans : B

40. The Provision and Management of a controlled library containing all the configurations items is called as

a) Configuration Control
b) Status Accounting
c) Configuration Identification
d) Configuration Identification

Ans : A

SET B

1. When what is visible to end-users is a deviation from the specific or expected behavior, this is
called:
a) an error
b) a fault
c) a failure
d) a defect
e) a mistake

Ans : C

2. Regression testing should be performed:
v) every week
w) after the software has changed
x) as often as possible
y) when the environment has changed
z) when the project manager says
a) v & w are true, x – z are false
b) w, x & y are true, v & z are false
c) w & y are true, v, x & z are false
d) w is true, v, x y and z are false
e) all of the above are true

Ans : C

3. IEEE 829 test plan documentation standard contains all of the following except:
a) test items
b) test deliverables
c) test tasks
d) test environment
e) test specification

Ans : E

4. Testing should be stopped when:
a) all the planned tests have been run
b) time has run out
c) all faults have been fixed correctly
d) both a) and c)
e) it depends on the risks for the system being tested

Ans : E

5. Order numbers on a stock control system can range between 10000 and 99999 inclusive. Which of the following inputs might be a result of designing tests for only valid equivalence classes and valid boundaries:
a) 1000, 5000, 99999
b) 9999, 50000, 100000
c) 10000, 50000, 99999
d) 10000, 99999
e) 9999, 10000, 50000, 99999, 10000

Ans : C

6. Consider the following statements about early test design:
i. early test design can prevent fault multiplication
ii. faults found during early test design are more expensive to fix
iii. early test design can find faults
iv. early test design can cause changes to the requirements
v. early test design takes more effort
a) i, iii & iv are true. Ii & v are false
b) iii is true, I, ii, iv & v are false
c) iii & iv are true. i, ii & v are false
d) i, iii, iv & v are true, ii us false
e) i & iii are true, ii, iv & v are false

Ans : A

7. Non-functional system testing includes:
a) testing to see where the system does not function properly
b) testing quality attributes of the system including performance and usability
c) testing a system feature using only the software required for that action
d) testing a system feature using only the software required for that function
e) testing for functions that should not exist

Ans : B

8. Which of the following is NOT part of configuration management:
a) status accounting of configuration items
b) auditing conformance to ISO9001
c) identification of test versions
d) record of changes to documentation over time
e) controlled library access

Ans : B

9. Which of the following is the main purpose of the integration strategy for integration testing in the small?
a) to ensure that all of the small modules are tested adequately
b) to ensure that the system interfaces to other systems and networks
c) to specify which modules to combine when and how many at once
d) to ensure that the integration testing can be performed by a small team
e) to specify how the software should be divided into modules

Ans : C

10. What is the purpose of test completion criteria in a test plan:
a) to know when a specific test has finished its execution
b) to ensure that the test case specification is complete
c) to set the criteria used in generating test inputs
d) to know when test planning is complete
e) to plan when to stop testing

Ans : E

11. Consider the following statements
i. an incident may be closed without being fixed
ii. incidents may not be raised against documentation
iii. the final stage of incident tracking is fixing
iv. the incident record does not include information on test environments
v. incidents should be raised when someone other than the author of the software performs the test
a) ii and v are true, I, iii and iv are false
b) i and v are true, ii, iii and iv are false
c) i, iv and v are true, ii and iii are false
d) i and ii are true, iii, iv and v are false
e) i is true, ii, iii, iv and v are false

Ans : B

12. Given the following code, which is true about the minimum number of test cases required for full statement and branch coverage:
Read P
Read Q
IF P+Q > 100 THEN
Print “Large”
ENDIF
If P > 50 THEN
Print “P Large”
ENDIF
a) 1 test for statement coverage, 3 for branch coverage
b) 1 test for statement coverage, 2 for branch coverage
c) 1 test for statement coverage, 1 for branch coverage
d) 2 tests for statement coverage, 3 for branch coverage
e) 2 tests for statement coverage, 2 for branch coverage

Ans : B

13. Given the following:
Switch PC on
Start “outlook”
IF outlook appears THEN
Send an email
Close outlook
a) 1 test for statement coverage, 1 for branch coverage
b) 1 test for statement coverage, 2 for branch coverage
c) 1 test for statement coverage. 3 for branch coverage
d) 2 tests for statement coverage, 2 for branch coverage
e) 2 tests for statement coverage, 3 for branch coverage

Ans : B

14. Given the following code, which is true:
IF A > B THEN
C = A – B
ELSE
C = A + B
ENDIF
Read D
IF C = D Then
Print “Error”
ENDIF
a) 1 test for statement coverage, 3 for branch coverage
b) 2 tests for statement coverage, 2 for branch coverage
c) 2 tests for statement coverage. 3 for branch coverage
d) 3 tests for statement coverage, 3 for branch coverage
e) 3 tests for statement coverage, 2 for branch coverage

Ans : B

15. Consider the following: Pick up and read the newspaper Look at what is on television If there is a program that you are interested in watching then switch the the television on and watch the program Otherwise Continue reading the newspaper If there is a crossword in the newspaper then try and complete the crossword
a) SC = 1 and DC = 1
b) SC = 1 and DC = 2
c) SC = 1 and DC = 3
d) SC = 2 and DC = 2
e) SC = 2 and DC = 3

Ans : E

16. The place to start if you want a (new) test tool is:
a) Attend a tool exhibition
b) Invite a vendor to give a demo
c) Analyse your needs and requirements
d) Find out what your budget would be for the tool
e) Search the internet

Ans : C

17. When a new testing tool is purchased, it should be used first by:
a) A small team to establish the best way to use the tool
b) Everyone who may eventually have some use for the tool
c) The independent testing team
d) The managers to see what projects it should be used in
e) The vendor contractor to write the initial scripts

Ans : B

18. What can static analysis NOT find?
a) The use of a variable before it has been defined
b) Unreachable (“dead”) code
c) Whether the value stored in a variable is correct
d) The re-definition of a variable before it has been used
e) Array bound violations

Ans : C

19. Which of the following is NOT a black box technique:
a) Equivalence partitioning
b) State transition testing
c) LCSAJ
d) Syntax testing
e) Boundary value analysis

Ans : C

20. Beta testing is:
a) Performed by customers at their own site
b) Performed by customers at their software developer’s site
c) Performed by an independent test team
d) Useful to test bespoke software
e) Performed as early as possible in the life cycle

Ans : A

21. Given the following types of tool, which tools would typically be used by developers and which by an independent test team:
i. static analysis
ii. performance testing
iii. test management
iv. dynamic analysis
v. test running
vi. test data preparation
a) developers would typically use i, iv and vi; test team ii, iii and v
b) developers would typically use i and iv; test team ii, iii, v and vi
c) developers would typically use i, ii, iii and iv; test team v and vi
d) developers would typically use ii, iv and vi; test team I, ii and v
e) developers would typically use i, iii, iv and v; test team ii and vi

Ans : B

22. The main focus of acceptance testing is:
a) finding faults in the system
b) ensuring that the system is acceptable to all users
c) testing the system with other systems
d) testing for a business perspective
e) testing by an independent test team

Ans : D

23. Which of the following statements about the component testing standard is false:
a) black box design techniques all have an associated measurement technique
b) white box design techniques all have an associated measurement technique
c) cyclomatic complexity is not a test measurement technique
d) black box measurement techniques all have an associated test design technique
e) white box measurement techniques all have an associated test design technique

Ans : A

24. Which of the following statements is NOT true:
a) inspection is the most formal review process
b) inspections should be led by a trained leader
c) managers can perform inspections on management documents
d) inspection is appropriate even when there are no written documents
e) inspection compares documents with predecessor (source) documents

Ans : D

25. A typical commercial test execution tool would be able to perform all of the following EXCEPT:
a) generating expected outputs
b) replaying inputs according to a programmed script
c) comparison of expected outcomes with actual outcomes
d) recording test inputs
e) reading test values from a data file

Ans : A

26. The difference between re-testing and regression testing is
a) re-testing is running a test again; regression testing looks for unexpected side effects
b) re-testing looks for unexpected side effects; regression testing is repeating those tests
c) re-testing is done after faults are fixed; regression testing is done earlier
d) re-testing uses different environments, regression testing uses the same environment
e) re-testing is done by developers, regression testing is done by independent testers

Ans : A

27. Expected results are:
a) only important in system testing
b) only used in component testing
c) never specified in advance
d) most useful when specified in advance
e) derived from the code

Ans : D

28. Test managers should not:
a) report on deviations from the project plan
b) sign the system off for release
c) re-allocate resource to meet original plans
d) raise incidents on faults that they have found
e) provide information for risk analysis and quality improvement

Ans : C

29. Unreachable code would best be found using:
a) code reviews
b) code inspections
c) a coverage tool
d) a test management tool
e) a static analysis tool

Ans : E

30. A tool that supports traceability, recording of incidents or scheduling of tests is called:
a) a dynamic analysis tool
b) a test execution tool
c) a debugging tool
d) a test management tool
e) a configuration management tool

Ans : D

31. What information need not be included in a test incident report:
a) how to fix the fault
b) how to reproduce the fault
c) test environment details
d) severity, priority
e) the actual and expected outcomes

Ans : A

32. Which expression best matches the following characteristics or review processes:

1. led by author
2. undocumented
3. no management participation
4. led by a trained moderator or leader
5. uses entry exit criteria
s) inspection
t) peer review
u) informal review
v) walkthrough
a) s = 4, t = 3, u = 2 and 5, v = 1
b) s = 4 and 5, t = 3, u = 2, v = 1
c) s = 1 and 5, t = 3, u = 2, v = 4
d) s = 5, t = 4, u = 3, v = 1 and 2
e) s = 4 and 5, t = 1, u = 2, v = 3

Ans : B

33. Which of the following is NOT part of system testing:
a) business process-based testing
b) performance, load and stress testing
c) requirements-based testing
d) usability testing
e) top-down integration testing

ISTQB Dumbs  Ans : E

34. What statement about expected outcomes
a) expected outcomes are defined by the software’s behaviour
b) expected outcomes are derived from a specification, not from the code
c) expected outcomes include outputs to a screen and changes to files and databases
d) expected outcomes should be predicted before a test is run
e) expected outcomes may include timing constraints such as response times

Ans : A

35. The standard that gives definitions of testing terms is:
a) ISO/IEC 12207
b) BS7925-1
c) BS7925-2
d) ANSI/IEEE 829
e) ANSI/IEEE 729

ISTQB Dumbs  Ans : B

36. The cost of fixing a fault:
a) Is not important
b) Increases as we move the product towards live use
c) Decreases as we move the product towards live use
d) Is more expensive if found in requirements than functional design
e) Can never be determined

ISTQB Dumbs  Ans : B

37. Which of the following is NOT included in the Test Plan document of the Test Documentation Standard:
a) Test items (i.e. software versions)
b) What is not to be tested
c) Test environments
d) Quality plans
e) Schedules and deadlines

Ans : D

38. Could reviews or inspections be considered part of testing:
a) No, because they apply to development documentation
b) No, because they are normally applied before testing
c) No, because they do not apply to the test documentation
d) Yes, because both help detect faults and improve quality
e) Yes, because testing includes all non-constructive activities

Ans : D

39. Which of the following is not part of performance testing:
a) Measuring response time
b) Measuring transaction rates
c) Recovery testing
d) Simulating many users
e) Generating many transactions

Ans : C

40. Error guessing is best used
a) As the first approach to deriving test cases
b) After more formal techniques have been applied
c) By inexperienced testers
d) After the system has gone live
e) Only by end users

Ans : B

SET C

1.Software testing activities should start
a. as soon as the code is written
b. during the design stage
c. when the requirements have been formally documented
d. as soon as possible in the development life cycle

Ans : D

2.Faults found by users are due to:
a. Poor quality software
b. Poor software and poor testing
c. bad luck
d. insufficient time for testing

Ans : B

3.What is the main reason for testing software before releasing it?
a. to show that system will work after release
b. to decide when the software is of sufficient quality to release
c. to find as many bugs as possible before release
d. to give information for a risk based decision about release

Ans : D

4. which of the following statements is not true
a. performance testing can be done during unit testing as well as during the testing of whole system
b. The acceptance test does not necessarily include a regression test
c. Verification activities should not involve testers (reviews, inspections etc)
d. Test environments should be as similar to production environments as possible

Ans : C

5. When reporting faults found to developers, testers should be:
a. as polite, constructive and helpful as possible
b. firm about insisting that a bug is not a “feature” if it should be fixed
c. diplomatic, sensitive to the way they may react to criticism
d. All of the above

ISTQB Dumbs  Ans : D

6.In which order should tests be run?
a. the most important tests first
b. the most difficult tests first(to allow maximum time for fixing)
c. the easiest tests first(to give initial confidence)
d. the order they are thought of

ISTQB Dumbs  Ans : A

7. The later in the development life cycle a fault is discovered, the more expensive it is to fix. why?
a. the documentation is poor, so it takes longer to find out what the software is doing.
b. wages are rising
c. the fault has been built into more documentation,code,tests, etc
d. none of the above

Ans : C

8. Which is not true-The black box tester
a. should be able to understand a functional specification or requirements document
b. should be able to understand the source code.
c. is highly motivated to find faults
d. is creative to find the system’s weaknesses

Ans : B

9. A test design technique is
a. a process for selecting test cases
b. a process for determining expected outputs
c. a way to measure the quality of software
d. a way to measure in a test plan what has to be done

Ans : A

10. Testware(test cases, test dataset)
a. needs configuration management just like requirements, design and code
b. should be newly constructed for each new version of the software
c. is needed only until the software is released into production or use
d. does not need to be documented and commented, as it does not form part of the released
software system

Ans : A

11. An incident logging system
a only records defects
b is of limited value
c is a valuable source of project information during testing if it contains all incidents
d. should be used only by the test team.

Ans : C

12. Increasing the quality of the software, by better development methods, will affect the time needed for testing (the test phases) by:
a. reducing test time
b. no change
c. increasing test time
d. can’t say

ISTQB Dumbs  Ans : A

13. Coverage measurement
a. is nothing to do with testing
b. is a partial measure of test thoroughness
c. branch coverage should be mandatory for all software
d. can only be applied at unit or module testing, not at system testing

Ans : B

14. When should you stop testing?
a. when time for testing has run out.
b. when all planned tests have been run
c. when the test completion criteria have been met
d. when no faults have been found by the tests run

ISTQB Dumbs  Ans :  C

15. Which of the following is true?
a. Component testing should be black box, system testing should be white box.
b. if u find a lot of bugs in testing, you should not be very confident about the quality of software
c. the fewer bugs you find,the better your testing was
d. the more tests you run, the more bugs you will find.

Ans : C

16. What is the important criterion in deciding what testing technique to use?
a. how well you know a particular technique
b. the objective of the test
c. how appropriate the technique is for testing the application
d. whether there is a tool to support the technique

Ans : B

17. If the pseudocode below were a programming language ,how many tests are required to achieve 100% statement coverage?
1. If x=3 then
2. Display_messageX;
3. If y=2 then
4. Display_messageY;
5. Else
6. Display_messageZ;
7. Else
8. Display_messageZ;
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

Ans : B

18. Using the same code example as question 17,how many tests are required to achieve 100% branch/decision coverage?
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

Ans : C

19. Which of the following is NOT a type of non-functional test?
a. State-Transition
b. Usability
c. Performance
d. Security

ISTQB Dumbs  Ans : A

20. Which of the following tools would you use to detect a memory leak?
a. State analysis
b. Coverage analysis
c. Dynamic analysis
d. Memory analysis

Ans : C

21. Which of the following is NOT a standard related to testing?
a. IEEE829
b. IEEE610
c. BS7925-1
d. BS7925-2

Ans : B

22.which of the following is the component test standard?
a. IEEE 829
b. IEEE 610
c. BS7925-1
d. BS7925-2

Ans : D

23. which of the following statements are true?
a. Faults in program specifications are the most expensive to fix.
b. Faults in code are the most expensive to fix.
c. Faults in requirements are the most expensive to fix
d. Faults in designs are the most expensive to fix.

Ans : C

24. Which of the following is not the integration strategy?
a. Design based
b. Big-bang
c. Bottom-up
d. Top-down

Ans : A

25. Which of the following is a black box design technique?
a. statement testing
b. equivalence partitioning
c. error- guessing
d. usability testing

ISTQB Dumbs  Ans : B

26. A program with high cyclometic complexity is almost likely to be:
a. Large
b. Small
c. Difficult to write
d. Difficult to test

Ans : D

27. Which of the following is a static test?
a. code inspection
b. coverage analysis
c. usability assessment
d. installation test

Ans : A

28. Which of the following is the odd one out?
a. white box
b. glass box
c. structural
d. functional

Ans : D

29. A program validates a numeric field as follows: values less than 10 are rejected, values between 10 and 21 are accepted, values greater than or equal to 22 are rejected which of the following input values cover all of the equivalence partitions?
a. 10,11,21
b. 3,20,21
c. 3,10,22
d. 10,21,22

Ans : C

30. Using the same specifications as question 29, which of the following covers the MOST boundary values?
a. 9,10,11,22
b. 9,10,21,22
c. 10,11,21,22
d. 10,11,20,21

Ans : B

31. An input field takes the year of birth between 1900 and 2004. The boundary values for testing this field are
a. 0,1900,2004,2005
b. 1900, 2004
c. 1899,1900,2004,2005
d. 1899, 1900, 1901,2003,2004,2005

Ans : C

32. Which one of the following are non-functional testing methods?
a. System testing
b. Usability testing
c. Performance testing
d. Both b & c

Ans : D

33. Which of the following tools would be involved in the automation of regression test?
a. Data tester
b. Boundary tester
c. Capture/Playback
d. Output comparator.

ISTQB Dumbs  Ans : C

34. Incorrect form of Logic coverage is:
a. Statement Coverage
b. Pole Coverage
c. Condition Coverage
d. Path Coverage

Ans : 

35. Which of the following is not a quality characteristic listed in ISO 9126 Standard?
a. Functionality
b. Usability
c. Supportability
d. Maintainability

Ans : B

36. To test a function, the programmer has to write a _________, which calls the function to be tested and passes it test data.
a. Stub
b. Driver
c. Proxy
d. None of the above

ISTQB Dumbs  Ans : B

37. How many test cases are necessary to cover all the possible sequences of statements (paths) for the following program fragment? …………
if (Condition 1)
then statement 1
else statement 2
fi
if (Condition 2)
then statement 3
fi
…………
a. 1
b. 2
c. 3
d. None of the above

Ans : C

38. Acceptance test cases are based on what?
a. Requirements
b. Design
c. Code
d. Decision table

Ans : A

39. A common test technique during component test is
a. Statement and branch testing
b. Usability testing
c. Security testing
d. Performance testing

Ans : A

40. Statement Coverage will not check for the following.
a. Missing Statements
b. Unused Branches
c. Dead Code
d. Unused Statement

ISTQB Dumbs  Ans : A

Author: Saad Mansuri

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *